Om oss

Bedriften

Exuma er en nystartet konsulent-bedrift innen informasjonsteknologi. Exuma nytenkende, da bedriften fokuserer på å bruke studenter som konsulenter. På denne måten prøver Exuma å nå både bedriftene og studentenes behov. Dette kan du lese mer om under bedrift- og student-perpektiv.

Lederen av denne bedriften er Monica Stefferud-Helle. Hun er til daglig lektor ved en ungdomsskole, men har en lidenskap for IT og programmering. I tillegg til å ha full jobb, ønsket hun å dekke et behov i IT-markedet som hun oppdaget da hun utdannet seg innen informasjonsteknologi. Med en mastergrad i engelsk og mange års erfaring bestemte hun seg for å ta fatt på gründerdrømmen og hoppe i det. Det var slik Exuma ble skapt.

Idégrunnlag

Bedriftperspektiv

Det er mange som trenger hjelp innen informasjonsteknologi. Dette kan være nystartede bedrifter og enkeltmannsforetak som trenger å lage eller oppdatere en nettside, lage et bookingsystem eller kunne lagre data effektivt i databaser. Det kan også være andre IT-bedrifter som får en del oppdrag de ikke har tid eller nok bemanning til å gjennomføre. Enkelte deler av prosjektene er også tidkrevende og ikke særlig kostnadseffektivt å gjøre selv. Målet her er å hyre inn studenter til å gjøre deler av jobben for en kostnadseffektiv sum. På denne måten kan bedriftene fokusere på det som virkelig gjelder.

Kontaktskjema for bedrifter
bedrift outsourcer deler av sine oppdrag
studenter samarbeider og veileder hverandre

Studentperspektiv

Ideen bak Exuma er å kunne gi studenter mulighet til å bruke sin kompetanse med én gang, og at studenter skal slippe å vente til man er ferdig med bachelor eller master før man setter det en har lært i praksis. På samme tid er det mange bedrifter som ser etter personer med erfaring når de lyser ut jobber. Det er derfor vanskelig for studenter å få en jobb når de er ferdige på studiene. Målet til Exuma er derfor å bidra til at flest mulig får utvidet sin portefølje før man er aktiv jobbsøker. I tillegg dekker Exuma et av FNs bærekraftsmål som jobber for at flere unge skal ut i jobb. Samtidig ønsker vi at denne jobben skal være relevant basert på deres utdanning.

Kontaktskjema for studenter