Om oss

Exuma er en nystartet konsulent-bedrift innen informasjonsteknologi. Exuma nytenkende, da bedriften fokuserer på å bruke studenter som konsulenter. På denne måten prøver Exuma å nå både bedriftene og studentenes behov.

Lederen av denne bedriften er Monica Stefferud-Helle. Hun er til daglig lektor ved en ungdomsskole, men har en lidenskap for IT og programmering. I tillegg til å ha full jobb, ønsket hun å dekke et behov i IT-markedet som hun oppdaget da hun utdannet seg innen informasjonsteknologi. Med en mastergrad i engelsk og mange års erfaring bestemte hun seg for å ta fatt på gründerdrømmen og hoppe i det. Det var slik Exuma ble skapt.

Idégrunnlag

Ideen bak Exuma er å kunne gi studenter mulighet til å bruke sin kompetanse med én gang, og at studenter skal slippe å vente til man er ferdig med bachelor eller master før man setter det en har lært i praksis. På samme tid er det mange bedrifter som ser etter personer med erfaring når de lyser ut jobber. Det er derfor vanskelig for studenter å få en jobb når de er ferdige på studiene. Målet til Exuma er derfor å bidra til at flest mulig får utvidet sin portefølje før man er aktiv jobbsøker. I tillegg dekker Exuma et av FNs bærekraftsmål som jobber for at flere unge skal ut i jobb. Samtidig ønsker vi at denne jobben skal være relevant basert på deres utdanning.