Nettside for Innsiktute

Exuma har i det jobbet med å lage nettside for Innsikt ute. Dette er en ideell organisasjon som ønsker å hjelpe ungdommer som strever med livsmestring. Målet er å få med ungdommer ut i naturen og bruke tur og samtaler som terapi. Målet er å gi ungdommer et klarere perspektiv på livet og gi de noen mestringsstrategier de kan bruke når de skal fullføre skole og skal ut i jobb.

Nettsiden er laget i WordPress med Oxygen builder, som gir gode muligheter på sikt. Her er det mulig å koble på abonnementsbasert donasjoner for de som ønsker å støtte den ideelle organsasjonen. I tillegg kan de koble på med Vipps for å motta engangsbeløper. Ved å velge Oxygen Builder sikrer man også gode resultater på Google page speed, hvor målet er å få så tilnærmet gode resultater som mulig. Likevel er det veldig mange bilder her som skal lastes inn i begynnelsen, som naturlig vil drive ned resultatet på enkelte elementer.

Nettsiden er laget basert på designtegninger i Adobe XD for desktopversjon og mobilversjon. En av grunnleggerne for denne organisasjonen har bakgrunn innen for visuell design og bidro med grafiske tegninger og profilmanual for nettsiden, og dette er et prakteksemplar på hvordan en nettside kan sees ut dersom man bruker mange timer i forkant av utvikling av nettsiden.

Fonter som er brukt er:

  • Aptly for overskrifer 1 (H1)
  • Sofia pro for andre overskrifter (H3 ->) og innholdstekst
  • Miller-display blir brukt for motto

Grå (#efeff0 og #e5e5e6), svart (#061b23) og hvitt (#f7f7f7) blir brukt stort sett på nettsiden. I tillegg blir gul (#f7a935) brukt som kontrastfarge. I tillegg blir andre naturfarger brukt for oversikt under Plan og Tur for å mykne opp mye informasjon.

I tillegg blir gode naturelementer brukt for å gi hver side sitt unike preg