Tjenester

Hva koster en nettside?

Hva koster egentlig en nettside?

Det er ganske vanskelig å svare på dette spørsmålet dessverre, fordi ditt ønske for nettsiden er helt annerledes enn en annen person sitt ønske. Vanligvis må man også gi et skreddersydd tilbud. Likevel er det noen fellesfaktorer som alle nettsider har, som man kan estimere pris på. Jeg har derfor lagt inn en priskalkulator lengre nede som kan beregne et pristilbud.

Hva innebærer å gi et estimat?

Finne ut type nettside

For å kunne gi et estimat, må man finne ut hvilken type nettside man ønsker og designet på denne nettsiden. Skal det være Wix, Squarespace, WordPress eller noe lignende, så er det mye som er gjort med en gang man setter opp disse sidene. Likevel tar oppsettet en del tid, og det vil innebære en grunnpris til en hver nettside som man uansett ikke kommer seg foruten.

Hvis man trenger en nettbutikk så vil denne grunnprisen være mye større, fordi det krever en del oppsett på selve butikksidene, oppsett for kategorier, oppsett for produkter osv i tillegg.

Ønsker man en skreddersydd side så vil man måtte gi et skreddersydd tilbud. Men også her vil det være en høyere grunnpris fordi man må kode alt fra scratch, og sette opp dette på servere. I tillegg krever man ofte også en database inni dette som lagrer informasjon du trenger.

Image by storyset on Freepik
Image by pch.vector on Freepik

Antall sider

I tillegg til en grunnpris vil nettsideprisen avhenge av hvor mange sider man skal legge til, hvor komplekse disse sidene er, om man skal inkludere en bloggoppsett og om dette bloggoppsettet skal designes. 

Design

Hvorvidt dette skal designes fra scratch eller om man kan bruke en ferdigmal avgjører også prisen. Veldig mange CMS byggere inkluderer ferdigmaler til sin nettside, og Divi-byggeren som jeg blant annet bruker tilbyr over 256 forskjellige maler å velge mellom. Dette gjør at oppsettet blir mye enklere, selv om det fremdeles er en del justeringer som må på plass.  Man har også valg av farger, fargepalett og valg av fonter som avgjør videre valg. 

Image by storyset on Freepik

Oppsett av analyseverktøy

Dersom man skal sette opp analyseverktøy vil det medgå mer tid. I tillegg krever analyseverktøy også oppsett av cookies og cookiebanner, dersom man ikke bruker Fathom, som igjen er en veldig tidskrevende prosess.

SEO

Akkurat det samme som med analyseverktøy, så er det enkelte verktøy som må settes opp når man skal SEO-optimalisere nettsiden. Det vil også kreve undersøkelser på hvilke søkeord man skal prøve å nå når det gjelder indeksering av nettsiden på Google/Bing. Dette vil også være tidkrevende og er et eget felt i seg selv. 

Image by storyset on Freepik

Flere funksjoner

Som nevnt, så er det mange andre funksjoner man kan legge til. Man kan legge til nyhetsbrev, epost markedsføring, kalkulatorer, google maps, google shopping, google merchant center, google ads, ulike skjema, innloggingsportaler, innsending av søknader, opprettelse av læringsarenaer, webinarer, chat, og oppsett av betalingsmidler via Stripe, Vipps og Klarna etc. Alt dette vil også være tilleggskostnader i prisen. Det er derfor da enklere med en kalkulator for å avgjøre disse prisene. 

 

 

 

Ta priskalkulatoren

Vi har laget en priskalkulator for å gi deg et prisestimat. Vi tar gjerne en prat på telefon også, enten før eller etter du sjekker prisestimatet ditt.

La oss bygge din nettside!

Ta kontakt med Monica for en uforpliktende tilbud på din nettside. Du kan enten nå henne via e-post, telefon eller kontaktskjema. Dersom du ønsker et teams-møte, så kan du booke det gjennom Calendly her.

Kontaktskjema