10 viktige punkter å tenke over innen nettside design

Å lage en nettside innebærer veldig mange faktorer, men den største faktoren de fleste tenker over er nettside design. Her er 10 punkter du kan tenke over når du skal designe en nettside

Her er noen korte punkter du burde tenke over dersom hovedfokuset ditt akkurat nå er nettside design

 

  1. Brukervennlighet: Det er viktig at nettsiden er enkel å navigere og at brukerne lett kan finne det de leter etter.
  2. Responsiv design: Nettsiden bør være optimalisert for ulike enheter, slik at den ser bra ut og er enkel å bruke uansett om brukeren er på en datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett. Her er det mange som nå designer etter «mobile first» prinsippet som fokuserer på at de fleste surfer på mobil og at man derfor burde ha det i bakhodet når man lager en nettside. Dersom du ønsker å fornye nettsiden din, kan du gå inn på analyseverktøy og finne ut hvilken type enhet brukerne dine bruker mest.
  3. Visuell identitet: Nettsiden bør ha en konsistent visuell identitet, slik at den ser profesjonell ut og er lett å huske. Dette overlapper ofte med farger og font-typer. Bruk de samme fargene og font-typene gjennom hele nettsiden, og velg kun et par som matcher godt.
  4. Farger: Fargene du velger kan påvirke hvordan budskapet formidles, så det kan være lurt å vurdere hvordan fargene passer til den aktuelle sammenhengen. Gjør undersøkelser på betydningen av fargene, og dersom du skal ha en primærfarge og en sekundærfarge, så er det lurt å finne noen som passer godt sammen. Her kan man bruke Canva colorwheel eller Coolors for å finne en fargepalett. 
  5. Bilder og grafikk: Bilder og grafikk kan bidra til å gjøre nettsiden mer visuelt tiltalende og formidle budskapet på en mer attraktiv måte. Her er det lurt å investere i gode bilder og prøve å unngå stock photos. Hyr gjerne noen som kan tegne for deg, for å lage noe originalt. Dersom du trenger hjelp, kontakt gjerne oss så hjelper vi deg med grafiske tegninger
  6. Layout: Layouten på nettsiden kan påvirke hvordan brukerne navigerer og hva de legger merke til, så det kan være lurt å tenke på hvordan du kan organisere innholdet på en logisk og oversiktlig måte.
  7. Innhold: Nettsiden bør inneholde relevant, interessant og oppdatert innhold for å holde på brukerne og øke sjansen for at de deler nettsiden med andre.
  8. Rask lastetid: Nettsiden bør laste raskt, da brukere ofte forlater nettsider som tar for lang tid
  9. Søkemotoroptimalisering (SEO): Det er viktig at nettsiden er optimalisert for søkemotorer, slik at den dukker opp høyt i søkeresultatene og øker sjansen for at brukere finner den.
  10. Sikkerhet: Det er viktig å sørge for at nettsiden er sikker og beskyttet mot cyberangrep, da dette kan bidra til å øke brukernes tillit.

Nyeste artikler som kan være interessante?

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker...

les mer