Apputvikling – Hvordan lage en app?

Apputvikling – Hvordan lage en app?

Hvordan lage en app?

Apputvikling er en prosess der man utvikler programvare for mobile enheter som smarttelefoner eller nettbrett. Denne programvaren kalles en «app» og kan utføre en rekke forskjellige funksjoner, fra spill, til produktivitetsverktøy, og til sosiale medier.
Å utvikle en app kan ta en del tid, og man må derfor sette av god tid for å få lansert prosjektet. Det anbefales å sette vekk arbeidet til noen som har erfaring med å utvikle apper, slik som oss, slik at man unngår å gjøre store feil som kunne ha vært unngått. Likevel er det mulig å lage apper selv også, da det finnes mange gode tutorials på dette på Youtube. Det viktigste er her å undersøke hvilket kodespråk man ønsker å bruke, og så finne tutorials på dette på Youtube.

Programmeringsspråk

Det finnes mange forskjellige språk som apper kan utvikles i. De mest populære er Swift og Kotlin som fokuserer på å lage rene apper til iOS og Android, men så finnes det også andre språk som har blitt mer og mer populær etter hvert, slik som Flutter. Flutter er et genialt kodespråk fordi det fokuserer på å lage apper samtidig for iOS og Android. Her kan du teknisk sett lage apper for mobil, ipad og en nettside for datamaskiner. Du kan også utvikle programvare i Flutter. Så du får rett og slett 4 – 1 om man ønsker. Dette reduserer antall personer som skal jobbe på teamet betraktelig. En annen konkurrent av Flutter er React Native. React Native er det samme som Flutter, ment å være for «cross-platform» development. Likevel er det ikke like raskt og enkelt som Flutter, ifølge enkelte. Undertegnede har kun erfaring med Flutter, så det er vanskelig å gjøre seg opp en god mening om dette språket. Likevel har det mange likhetstrekk med React, så for de som ikke har drevet med en del apputvikling og skal starte på nytt, så er kanskje React Native språket å gå for.

Hva koster det å lage en app

Det det minimum koster å lage en app er 50 000 kr eks mva. Men det er mange apper som koster mer enn dette, avhengig av hvilke plattformer man skal utvikle for og hvor mange som er på utviklingsteamet. Jo flere funksjonaliteter, jo dyrere blir det. Jo flere på teamet, jo dyrere kan det også bli. Men alt avhenger da av hva som skal utvikles. Her er det lureste å fortelle i korte trekk (kule punkter) hva som skal inkluderes, og så få et pristilbud tilbake. Husk å inkludere så mange kulepunkter som overhode mulig, slik at utviklerne kan få et helhetlig perspektiv på prosjektet.
Hvor lang tid tar det å utvikle en app:
Det spørs hvor mange som er på teamet og hva som skal gjøres. Sett minimum av 3 måneder, men gjerne mer også. Noen apper kan ta opptil et år å gjennomføre. Dette avhenger også av funksjonalitet og hvilke språk som brukes.

Hvordan er prosessen med å lage en app?

  1. Når man skal utvikle en app, er det viktig å ha en god idé og en tydelig visjon for hva man ønsker å oppnå med appen. Deretter må man velge hvilken plattform man ønsker å utvikle appen for, for eksempel iOS eller Android.
  2. Etter å ha valgt plattformen, må man begynne å designe appen og utvikle den. Dette kan gjøres ved hjelp av forskjellige programmeringsspråk og utviklingsverktøy. Noen av de vanligste programmeringsspråkene for apputvikling inkluderer Java, Swift, Objective-C og Kotlin, men også Flutter og React Native, som vi har vært inne på tidligere.
  3. Når appen er utviklet, må den testes grundig for å sikre at den fungerer som den skal og at den er brukervennlig. Dette kan innebære å kjøre simuleringer og gjennomføre brukertester. Gjerne ønsker vi også å få brukertesting underveis i apputviklingen også, gjerne på design-stadiet, slik at man kan få tilbakemeldinger om design og brukervennlighet. I tillegg bør det være testgrupper underveis.
  4. Til slutt må man publisere appen i en app-butikk, som for eksempel Apple App Store og/eller Google Play Store. Her må man sørge for at appen er klar for bruk og at man har riktig markedsføring og beskrivelse av appen slik at den når kundene man ønsker. Man lager gjerne design på appen ved å bruke screenshots av appen, og laste disse opp. Det finnes flere generatorer som kan hjelpe deg med å designe skjermbildene og gi deg skjermbilder i riktige filstørrelser.

Ønsker du å lage en app?

Ta gjerne kontakt med oss for å få et prisestimat for din app. Vi har laget flere apper tidligere, deriblant Trenger.

Nyeste artikler som kan være interessante?

Andre nyttige innlegg

Stripe, et alternativ til Vipps

Stripe, et alternativ til Vipps

Hva er Stripe? Stripe er en betalingsplattform som gjør det mulig for bedrifter å akseptere betalinger online. Det er...

Ubersuggest alternativer

Ubersuggest alternativer

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at Ubersuggest er genialt, og jeg har selv mitt eget abonnement for...

Hva er Google bedriftsprofil?

Hva er Google bedriftsprofil?

Google bedriftsprofil er en måte for din bedrift å bli mer synlig for folk i nærheten av din bedrift. Den er gratis å...

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt

Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker for å lage en nettside. Det trenger...

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er et freemium (noe er gratis, noe må man kjøpe) verktøy for søkeordsforslag som hjelper deg med å finne...