BRREG API – bruk det i din app eller nettside

BRREG API – bruk det i din app eller nettside

Ønsker du å integrere med Brreg api i din applikasjon? Her kan du lese om hva BRREG er og hva du kan bruke BRREG sitt api til.

Hva er BRREG?

Brønnøysundregistrene, ofte forkortet som BRREG, er en sentral institusjon i Norge som har en avgjørende rolle i å registrere og administrere informasjon om bedrifter og organisasjoner. Dette omfatter en rekke registre som inneholder viktige opplysninger om næringslivet og offentlige virksomheter i landet. Brønnøysundregistrene fungerer som et nasjonalt register som støtter næringslivet og samfunnet som helhet ved å tilby pålitelige og oppdaterte data.

BRREG API er et kraftig verktøy som gir utviklere og organisasjoner muligheten til å få tilgang til BRREGs omfattende databaser og registre via programmeringsgrensesnitt. Dette API-et gir en strukturert måte å hente ut data om bedrifter og organisasjoner i Norge, og det åpner opp for en rekke muligheter, inkludert:

  • Henting av opplysninger om spesifikke selskaper.
  • Søk etter bedrifter med bestemte kriterier.
  • Automatisering av forretningsprosesser som krever tilgang til BRREG-data.
  • Hente ut informasjon om støttetildelinger

Med BRREG API kan utviklere integrere BRREGs omfattende datasett i egne applikasjoner, tjenester eller nettsteder for å utvide funksjonaliteten og forbedre beslutningstakningen.

Her er et eksempel på hva man kan få ut som informasjon fra støttetildeling, og her er informasjon man kan få ut om ulike selskaper.

Eksempel fra virkeligheten

Et reelt eksempel som vi har utviklet er for Housemaids.no. Her var ønsket vi å hindre at renholdere som tok imot svart betaling skulle kunne registrere seg. Derfor krevde vi et organisasjonsnummer for å kunne registrere renholder-bruker. Dette nummeret bruker vi i BRREG sitt registrer for å kunne slå opp om organisasjonsnummeret eksisterer og om brukeren har en aktuell rolle i organisasjonen. Det er også kun lov å registrere ett organisasjonsnummer per bruker, slik at det ikke var mulig å misbruke organisasjonsnummeret på nytt og på nytt.

Andre nyttige innlegg

Stripe, et alternativ til Vipps

Stripe, et alternativ til Vipps

Hva er Stripe? Stripe er en betalingsplattform som gjør det mulig for bedrifter å akseptere betalinger online. Det er...

Ubersuggest alternativer

Ubersuggest alternativer

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at Ubersuggest er genialt, og jeg har selv mitt eget abonnement for...

Hva er Google bedriftsprofil?

Hva er Google bedriftsprofil?

Google bedriftsprofil er en måte for din bedrift å bli mer synlig for folk i nærheten av din bedrift. Den er gratis å...

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt

Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker for å lage en nettside. Det trenger...

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er et freemium (noe er gratis, noe må man kjøpe) verktøy for søkeordsforslag som hjelper deg med å finne...