Hvordan få høyere domeneautoritet

Utforsk veien til hvordan få høyere domeneautoritet på ditt nettsted!

Domene autoritet (DA) er nøkkelen til å stige i søkemotorrankinger og bygge tillit blant dine online besøkende. I denne guiden vil vi dykke ned i strategier og triks for å øke din DA, fra å skape overbevisende innhold til å bygge kvalitetslenker og optimere din tekniske SEO. Bli med oss på en reise for å styrke ditt digitale fotavtrykk og oppnå online suksess!

1. Skap høykvalitets innhold:

 • Første trinn er å lage innhold som appellerer til dine lesere. Gjør det grundig, informativt og engasjerende. La det gi verdi til målgruppen din. Dette er som å bygge et solid fundament for huset ditt; jo bedre det er, jo mer sannsynlig er det at det vil vare.
 • Steg 1: Forskning og forstå hva målgruppen din søker etter.
 • Steg 2: Lag grundig og godt strukturert innhold.
 • Steg 3: Oppdater jevnlig eksisterende innhold for å holde det oppdatert.

2. Bygg backlinks av høy kvalitet:

 • Tilbakekoblinger (backlinks) fungerer som anbefalinger fra andre nettsteder. Å få kvalitetslenker fra pålitelige kilder kan øke DA.
 • Steg 1: Identifiser nettsteder som er autoritative innen din nisje og prøv å få lenker derfra.
 • Steg 2: Lag innhold som er verdt å lenke til, slik at andre vil dele det.
 • Steg 3: Overvåk og fjern dårlige tilbakekoblinger som kan skade DA-en din. Dette kan legges inn via Google search console, og er en litt mer intrikat prosess. Sjekk gjerne hvem som linker tilbake til deg, og fjern de med dårlig domeneautoritet og som er trigget som spam av Google. Trenger du hjelp, så er det bare å kontakte oss.

3. Teknisk SEO og Optimalisering:

 • Teknisk SEO handler om å sørge for at nettstedet ditt fungerer smidig. Dette er viktig både for søkemotorer og brukere.
 • Steg 1: Optimaliser for rask lasting av nettsiden. Ingen liker en treg bil! Komprimer bilder, bruk CDN og rydd opp i koden slik at ikke alt lastes på en og samme tid.
 • Steg 2: Gjør nettstedet ditt mobilvennlig, siden Google nå prioriterer mobil først. Det er som å tilpasse bilen din for ulike veiforhold.
 • Steg 3: Løs tekniske SEO-problemer som ødelagte lenker og duplikatinnhold. Dette tilsvarer å sørge for at bilen din er i god stand og at veikartet ditt er klart.
 • Steg 4: Legg til «noindex» på sider som ikke er verdt å indeksere. Disse kan bidra til at SEO rangeringen går opp på de andre sidene. Se for deg domene autoriteten din som en flaske med vann som skal helles over i alle koppene (sidene) du ønsker skal rangere. Jo færre kopper, jo mer domeneautoritet blir det i hver kopp, som gir høyere rangering.

Husk at økning av DA tar tid, som å bygge en bil fra bunn. Så ikke mist tålmodigheten! Fortsett å følge beste praksis og gi verdi til dine besøkende. Før du vet ordet av det, vil DA-en din suse forbi som en velpleid bil på veiene! 🚗💪

Lurer du på Hvordan få høyere domeneautoritet på din side, eller ønsker du bedre SEO, så er det bare å kontakte oss for et tilbud.

Andre nyttige innlegg

Sette opp bedriftsepost

Det finnes mange forskjellige gratisversjoner for epost, slik som gmail.com og hotmail.no, men noen ganger ønsker man...

Ubersuggest alternativer

Ubersuggest alternativer

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at Ubersuggest er genialt, og jeg har selv mitt eget abonnement for...

Hva er Google bedriftsprofil?

Hva er Google bedriftsprofil?

Google bedriftsprofil er en måte for din bedrift å bli mer synlig for folk i nærheten av din bedrift. Den er gratis å...

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt

Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker for å lage en nettside. Det trenger...

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er et freemium (noe er gratis, noe må man kjøpe) verktøy for søkeordsforslag som hjelper deg med å finne...