Hvilke farger burde jeg bruke på logoen min?

Når du skal lage en logo er fargevalg en av de første tingene folk tenker på. Dette er fordi man ønsker seg en logo som stikker ut og vil være den perfekte assosiasjonen med din bedrift.

Valg av farger i en logo kan ha en stor innvirkning på hvordan det oppfattes av målgruppen. Fargene kan uttrykke følelser, assosiasjoner og budskap, og kan påvirke hvordan logoen oppfattes og huskes.

Det er derfor viktig å velge farger som passer til bransjen og merkevaren din, og som gir den ønskede assosiasjonen og følelsen du vil formidle. Det kan være lurt å undersøke hvilke farger som er vanlige og assosieres med bransjen din, og hvilke farger som passer til merkevaren og budskapet ditt. Man kan også følge generelle assosiasjoner til diverse farger:

Dersom man tar webutvikling som eksempel så kan følgende farger passe:

  • Blått: Blått assosieres ofte med tillit, pålitelighet og intelligens, og er derfor en populær fargevalg for logoer innen teknologi og forretningsrelaterte logoer.
  • Grønt: Grønt kan assosieres med vekst, innovasjon og bærekraft, og kan være et godt valg for en logo for webutvikling som fokuserer på miljøvennlige eller fremtidsrettede løsninger.
  • Lilla: Lilla assosieres ofte med kreativitet, spiritualitet og luksus, og kan være et godt valg for en logo for webutvikling som ønsker å formidle en følelse av sofistikasjon eller unikhet.
  • Oransje: Oransje assosieres ofte med energi, spenning og innovasjon, og kan være et godt valg for en logo for webutvikling som ønsker å formidle en følelse av ungdommelig energi eller fremtidsrettede løsninger.

Til syvende og sist vil den beste fargen for en logo for avhenge av den spesifikke merkevaren og budskapet til bedriften, samt preferansene til målgruppen. Det kan være nyttig å vurdere assosiasjonene og konnotasjonene til ulike farger, samt hvordan de vil se ut på ulike medier og bakgrunner. Det kan også være lurt å tenke på hvordan fargene vil se ut på ulike medier, for eksempel på skjerm og trykt materiale. Det kan være nyttig å velge farger som skiller seg ut og gir god kontrast, slik at logoen blir lett å lese og huske.

Nyeste artikler som kan være interessante?

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker...

les mer