Lage nettside raskt

Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 – 8 uker for å lage en nettside. Det trenger derimot ikke nødvendigvis å være slik. Dersom man har gode rutiner, så kan man få laget en nettside raskere, til og med på én dag. Vårt mål i Exuma er å få ferdigstilt en nettside på 14 dager, inkludert tilbakemeldinger, men vi har også kapasitet til å få gjennomført mange nettsider på én dag også. For å nå målet, må man følge gode rutiner. 

 

Rutiner

Det viktigste for å få gjennomført en nettside raskere, handler om rutiner. Dette handler om rutiner hos oss som skal lage nettsiden, men det handler også om rutiner hos deg som klient. Dersom vi skal lage en nettside for deg, og får tilsendt materiale raskt, vil dette gå radig.
Det vi trenger er:
 • Logo
 • Favicon (trenger ikke alltid denne hvis du ikke har, vi kan lage en versjon fra logo)
 • Bilder
 • Fargeønsker
 • Tekst om deg
 • Tekst om din bedrift
 • Hvilke tjenester du tilbyr
 • Tekst om dine tjenester
 • Informasjon om potensielle kunder (målgruppe) og dine mål for bedriften
Dersom vi får dette på en og samme tid, så er det mulig for oss å få laget nettsiden din veldig raskt. Det er ofte når dette kommer litt eller litt, at ting tar lengre tid.

«Must haves»

Men, listen over er ikke absolutte krav. Vi kan fint lage en nettside uten at alle kriteriene i listen over er oppfylt. Jeg har lyst å dele listen over inn i «must haves» og «nice to haves», hvor «must haves» handler om det vi absolutt trenger for å kunne gjøre nettsiden din konverterende.
Dette er:
 • Tekst om deg
 • Informasjon om potensielle kunder (målgruppe) og dine mål for bedriften
 • Hvilke tjenester du tilbyr
Dersom vi mottar dette, så er det mye vi kan gjøre for å fylle ut resten av informasjonen. Men disse tre delene er de delene det kun er DU som vet, siden det er din bedrift. Uten denne informasjonen for oss utviklere, vil ikke nettsiden være god. Vi trenger derfor denne informasjonen, for vår del når vi skal lage deg en nettside som vil gi deg konverterende kunder.
Dersom du mangler mye av det som er på første liste, så er vi fornøyde bare vi får disse tre kulepunktene på «must haves» listen. Likevel er det da viktig å erkjenne at man da må være fleksibel på at vi som utviklere klarer å navigere gjennom de andre delene selvstendig, uten mye innblanding fra deg som klient. Vi vil da lage logo, favicon, velge bilder og skrive tekst uten mye innblanding fra deg. Noen liker dette veldig godt, og har lyst å delegere videre alle disse oppgavene, mens andre ønsker å ha mer kontroll. Vi er alle forskjellige, og det er helt greit. Det viktigste er å avklare dette før vi begynner på nettsiden.

Har du lyst å fortelle meg om deg, din bedrift og din målgruppe? Send meg gjerne en epost da vel!

Tilbakemeldinger

Uansett hvor mye selvstendighet du gir oss som webutviklere og designere til å ferdigutvikle nettsiden din, så skal du selvfølgelig få lov til å komme med tilbakemeldinger. Da er det viktig å sette ned 1 time til å gå gjennom og teste ut nettsiden. Da er det viktig at du skriver ned notater på alt du ønsker å endre, og forslag til endringer hvis du har noen. Du skal selvfølgelig få poengtere ting du også liker med nettsiden. For at man skal være effektiv, som er hele nøkkelordet i dette innlegget, så er det da viktig å komme med tilbakemeldingene raskt, og i ett dokument, og gjerne med kulepunkter. Dersom du ønsker å legge til skjermbilder (screenshots), så er vi veldig takknemelige for dette også. Grunnen til at vi ønsker det slikt er fordi det er tidseffektivt og enkelt å navigere. Vi har også mulighet til å krysse av gjøremålene fra listen etter hvert som de blir utført. Dersom man får 20 mailer, så er det tidkrevende for utviklere å navigere gjennom alle mailene, og det vil alltid være noe som blir oversett.

Hva trengs for at dere lager en nettside på én dag?

For at vi skal lage en nettside på én dag, så trenger vi en kickoff-call, hvor vi har mulighet til å snakke om nettsiden, og til å spørre deg diverse spørsmål vi eventuelt har. Vi trenger isåfall også at du er tilgjengelig og fleksibel til å svare på spørsmål underveis, og at du setter av tid i tidsrommet 11 – 13 til å gi tilbakemeldinger på siden. Det er også viktig at mye av det som er på første listen er gjennomført, da det å skrive tekster kan være tidkrevende. Dette må da forberedes før denne dagen, og leveres til oss senest to dager før vi skal utvikle nettsiden. Forutsatt at alt vi trenger er inne og at tilbakemeldinger gis innen fastsatte tid, så skal dette gå.
Å lage nettside på én dag er videre begrenset til hvor mange sider den inneholder og hvilke funksjoner som skal legges til. Jo flere sider og jo flere funksjoner, jo vanskeligere er det å få det unnagjort. Likevel kan vi da fortsette videre påfølgende dag eller dagen etter, alt ettersom hvor mye som gjenstår. Men dette finner vi heldigvis stort sett ut av ved å vite mer om prosjektet på forhånd.

Høres dette interessant ut? Ta gjerne kontakt med oss og fortell mer om dine ønsker, så kan vi gi deg et estimat på hvor mange dager vi trenger og hva vi trenger fra deg. Du vil også motta et prisestimat. Vårt mål er at du som kunde skal bli fornøyd.

Andre nyttige innlegg

Sette opp bedriftsepost

Det finnes mange forskjellige gratisversjoner for epost, slik som gmail.com og hotmail.no, men noen ganger ønsker man...

Ubersuggest alternativer

Ubersuggest alternativer

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at Ubersuggest er genialt, og jeg har selv mitt eget abonnement for...

Hva er Google bedriftsprofil?

Hva er Google bedriftsprofil?

Google bedriftsprofil er en måte for din bedrift å bli mer synlig for folk i nærheten av din bedrift. Den er gratis å...

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er et freemium (noe er gratis, noe må man kjøpe) verktøy for søkeordsforslag som hjelper deg med å finne...