Profesjonell hjemmeside

Få en profesjonell hjemmeside

Når man skal ha en hjemmeside for sin bedrift, så ønsker man gjerne en profesjonell hjemmeside som representerer bedriften og øker troverdigheten til bedriften ovenfor potensielle kunder.

Hva innebærer å lage en profesjonell hjemmeside?

Første steg til å lage nettsider består av å lage innhold via bruk av HTML (hyper text markup language) og style nettsiden ved bruk av CSS (cascade style sheets). Ved å lære deg disse to, har du kommet langt. Det finnes mange gode nettsider for å få en introduksjon til HTML og CSS, blant annet w3schools. I tillegg trenger du et program å kode i. De fleste bruker her tekstredigeringsprogram slik som VScode eller Atom, men dersom du ikke har anledning til å laste ned dette, finnes det andre muligheter, slik som JSfiddle eller Codepen, men det er her vanskeligere å få lagret prosjektene dine. Et siste alternativ er å opprette deg en bruker på Repl.it.

7 steg for å lage en profesjonell hjemmeside

 1. Definer mål og målgruppe: Før du begynner å bygge nettstedet, bør du ha en klar forståelse av hva du ønsker å oppnå med nettstedet og hvem det er ment for. Dette vil hjelpe deg å bestemme innholdet og utformingen på nettstedet.
 2. Velg et domenenavn og en nettstedbygger: Domenenavnet er adressen til nettstedet ditt, og det er viktig å velge et som er kort, lett å huske og relevant for nettstedet ditt. Du kan også velge å bruke en nettstedbygger, som er et verktøy som lar deg enkelt lage et nettsted uten å trenge teknisk kunnskap.
 3. Planlegg strukturen og innholdet på nettstedet: Tenk gjennom hvordan du vil strukturere nettstedet ditt, for eksempel ved å lage en oversikt over hovedkategoriene og underkategoriene. Tenk også på hva slags innhold du ønsker å inkludere på hver side, og hvordan det skal presenteres.
 4. Design nettstedet: Tenk på hvordan du ønsker at nettstedet ditt skal se ut, og velg et tema eller en mal som passer til målgruppen og stilen du ønsker å ha. Legg også til relevante bilder og grafikk for å gjøre nettstedet mer attraktivt.
 5. Legg til innhold og funksjoner: Skriv tekstene dine og legg de til på nettstedet ditt. Du kan også inkludere andre funksjoner, som en kontaktskjema, en nyhetsseksjon eller en webshop, avhengig av hva som passer for nettstedet ditt.
 6. Test og publiser nettstedet: Før du publiserer nettstedet ditt, bør du sørge for å teste at alt fungerer som det skal. Dette inkluderer å sjekke at alle lenkene virker, at bilder og videoer vises riktig, og at nettstedet ser bra ut på ulike enheter og nettlesere. Når du er fornøyd med resultatet, kan du publisere nettstedet ditt.
 7. Oppdater og vedlikehold nettstedet: Når nettstedet ditt er live, bør du regelmessig oppdatere innholdet og sørge for at alt fortsatt fungerer riktig

Hvilken nettsidebygger skal man bruke for å lage en profesjonell hjemmeside?

Det finnes mange gode nettsidebyggere som du kan bruke for å lage en profesjonell nettside. Noen av de mest populære valgene inkluderer:

 1. WordPress: WordPress er en av de mest populære nettstedbyggerne, og det er enkel å bruke selv for nybegynnere. Det gir deg mulighet til å lage alt fra enkle brochure-nettsteder til avanserte nettsteder med mange funksjoner.
 2. Wix: Wix er en enkel nettstedbygger som gir deg mulighet til å lage profesjonelle nettsteder ved hjelp av maler og en drag-and-drop-bygger. Det har også mange avanserte funksjoner, som en webshop og mulighet for å legge til videoer og animasjoner.
 3. Squarespace: Squarespace er en nettstedbygger som gir deg mulighet til å lage moderne og profesjonelle nettsteder ved hjelp av maler og en enkel redigeringsverktøy. Det har også mange integrasjonsmuligheter, slik at du kan koble nettstedet ditt til andre verktøy og tjenester.
 4. Weebly: Weebly er en enkel nettstedbygger som gir deg mulighet til å lage nettsteder ved hjelp av en drag-and-drop-bygger. Det har også mange avanserte funksjoner, som en webshop og mulighet for å legge til videoer og animasjoner.

Man har også nettsidebyggere/CMS slik som Webnode and One.com også. Det er uansett viktig å huske at ingen av disse nettstedbyggerne er «best», og at hvilken nettsidebygger du velger og bør velge avhenger av dine behov og preferanser hvilken du bør velge. Det kan være lurt å teste ut flere forskjellige nettstedbyggere før du bestemmer deg for én.

 

Profesjonell hjelp for profesjonell hjemmeside?

Man kan så absolutt velge å lage en hjemmeside selv og gratis. Men husk at du da investerer din egen tid til å lage denne nettsiden, spesielt dersom du skal teste ut flere typer hjemmesider. Man kan også vurdere å bruke et webutviklingsbyrå for å lage en profesjonell hjemmeside for deg. Man må da veie fordelene mot ulempene. Noen av de viktigste grunnene kan være:

Kompetanse og erfaring: Et webutviklingsbyrå vil ha erfaring med å lage profesjonelle nettsteder, og de vil kunne hjelpe deg å velge riktig plattform og verktøy for å oppnå dine mål. De vil også kunne gi råd om hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og hvordan du kan øke trafikken til nettstedet.

Tid og kostnad: Det kan være tidkrevende å lage et profesjonelt nettsted selv, spesielt hvis du ikke har teknisk kunnskap eller erfaring med webutvikling. Ved å bruke et webutviklingsbyrå, kan du spare tid og fokusere på andre ting mens de jobber med å lage nettstedet for deg. Det kan også være kostnadseffektivt å bruke et webutviklingsbyrå, spesielt hvis du sammenligner med å ansette en egen webutvikler eller å lære å lage nettstedet selv.

Fleksible løsninger: Et webutviklingsbyrå kan tilpasse løsningen de lager for deg til dine behov og ønsker. De kan hjelpe deg å velge riktig plattform og verktøy, og de kan også tilpasse design og funksjoner etter dine behov.

Støtte og vedlikehold: Et webutviklingsbyrå kan også tilby støtte og vedlikehold for nettstedet ditt etter at det er live. Dette kan inkludere å hjelpe deg med å oppdatere innholdet, løse eventuelle problemer og sørge for at nettstedet fortsatt fungerer som det skal.

Sørge for at du havner høyt i søkene på Google: Mens du lager nettsiden må du også finne ut av hvordan du skal indeksere på Google, gjerne på ditt eget bedriftsnavn og temaer som bedriften din handler om. Dette bør helst gjøres mens man lager nettsiden, eller så kan du ende opp med å måtte gjøre om på nettsiden din etter den er lansert. Velger du et allsidig byrå, slik som oss, kan de inkludere dette i utviklingen fra start av. Dersom du ønsker et pristilbud fra oss, er det bare å kontakte oss på e-post eller telefon.

Det er imidlertid viktig å huske at det ikke er en «one size fits all»-løsning, og det avhenger av dine behov og ønsker om et webutviklingsbyrå er den beste løsningen for deg. Hvis du for eksempel har teknisk kunnskap og erfaring med webutvikling, kan du kanskje lage nettstedet selv med et verktøy som WordPress og ferdiglagde maler fra Themeforest.

Nyeste artikler som kan være interessante?

Andre nyttige innlegg

Sette opp bedriftsepost

Det finnes mange forskjellige gratisversjoner for epost, slik som gmail.com og hotmail.no, men noen ganger ønsker man...

Ubersuggest alternativer

Ubersuggest alternativer

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at Ubersuggest er genialt, og jeg har selv mitt eget abonnement for...

Hva er Google bedriftsprofil?

Hva er Google bedriftsprofil?

Google bedriftsprofil er en måte for din bedrift å bli mer synlig for folk i nærheten av din bedrift. Den er gratis å...

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt

Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker for å lage en nettside. Det trenger...