Stripe sin betalingsløsning, et alternativ til Vipps

Hva er Stripe?

Stripe er en betalingsplattform som gjør det mulig for bedrifter å akseptere betalinger online. Det er et populært alternativ for mange bedrifter som ønsker å akseptere kredittkortbetalinger, men som ikke ønsker å håndtere kompleksiteten som følger med å sette opp en egen betalingsløsning. Stripe tilbyr fleksible betalingsløsninger som kan tilpasses bedriftens behov, og det er enkelt å sette opp og bruke. Det er også en kostnadseffektiv løsning som gir bedrifter muligheten til å akseptere betalinger uten å måtte betale for dyre transaksjonsgebyrer. Den har ca. den samme transaksjonsgebyret som Vipps, samtidig som den er lett å tilpasse for din løsning. Det beste av alt er at den tilbyr split payments, noe Vipps ikke gjør, eller kan gjøre, da Vipps ikke er klassifisert som en bank.

Hvordan Stripe kan hjelpe deg med å øke salget ditt: Fordeler og ulemper

Stripe er et verktøy som kan hjelpe deg med å øke salget ditt. Det er et enkelt og sikkert betalingssystem som gjør det mulig for deg å akseptere betalinger fra kunder over hele verden. Det er enkelt å sette opp og krever ingen kompleks konfigurasjon. Det er også kompatibelt med de fleste populære nettbutikker og nettsteder, og mange CMS byggere slik som WordPress, Shopify, Squarespace og Wix tilbyr Stripe som en pluginløsning. Likevel er det mulig å sette opp Stripe på en mer tilpasset måte dersom du har behov for det, og det er her mulig å bruke utviklere til å sette opp betalingsløsningen din via Stripe Connect.

Fordelene med Stripe er mange. Det er enkelt å sette opp og bruke, og det er kompatibelt med de fleste populære nettbutikker og nettsteder. Det er også et sikkert betalingssystem som beskytter kundenes personlige og finansielle informasjon. Det gir også kundene muligheten til å betale med både kredittkort, og VISA kort. Det gir også deg muligheten til å spore og analysere salgsdata, noe som kan hjelpe deg med å forbedre salget ditt.

Split payments

I tillegg finnes det muligheter for å bruke split payments, noe som Vipps enda ikke har integrert i sin løsning. Dersom man dermed holder på å utvikle en tjeneste hvor man ønsker å ta en prosentandel av summen kundene betaler, ved å være en mellom-mann, så er Stripe løsningen.

Ulemper

Ulempene med Stripe er at det kan være kostbart å sette opp og bruke dersom man ønsker en tilpasset utviklerløsning. Det er også noen gebyrer som er involvert, men slik er det med de fleste tredjepartsløsninger. Fordelen er at de ikke har noen skjulte kostnader eller månedssummer for abonnement, så her er et lite fratrekk fra det kundene betaler. Ta gjerne en titt på deres priser her. Til sammenligning har også Vipps en bestemt fast prosent de tar av månedlig omsetning, se også prisoversikten til Vipps her.

En annen ulempe er et kan også være vanskelig å integrere Stripe med andre systemer, og det kan ta tid å sette opp og konfigurere. Bruker man CMS slik som Woocommerce eller Shopify, trenger kan kun å legge til en API nøkkel. Ønsker man derimot  å koble dette til et egetdesignet system, krever det litt mer. Heldigvis er dette noe utviklere kan hjelpe til med, blant annet oss. Vi har allerede god erfaring med å sette opp Stripe løsning i webapplikasjoner/nettsider og kan bidra med dette. Dersom dette er noe som kunne ha vært interessant for din bedrift, ta gjerne kontakt med oss og så kommer vi fram til en fastpris basert på antall estimerte timer. 

 

Selv om det er noen ulemper med Stripe, er det fortsatt et nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å øke salget ditt. Det er enkelt å sette opp og bruke, og det gir deg muligheten til å akseptere betalinger fra kunder over hele verden. Det gir også deg muligheten til å spore og analysere salgsdata, noe som kan hjelpe deg med å forbedre salget ditt. Så hvis du ønsker å øke salget ditt, kan Stripe være et nyttig verktøy for å hjelpe deg med å nå dette målet. Du kan også laste ned CSV filer for å laste opp til regnskapsprogrammet ditt også, slik som med Fiken. Det finnes også brukerguider fra Fiken på hvordan man gjør dette.

Konklusjon

Stripe er et nyttig verktøy for å håndtere betalinger og overføringer. Det er enkelt å sette opp og bruke, og det gir brukerne fleksibilitet og kontroll over deres finansielle transaksjoner. Det er også en sikker og pålitelig løsning som gir brukerne trygghet. Imidlertid kan det være noen ulemper, som gebyrer.  Generelt sett er Stripe et nyttig verktøy som kan hjelpe bedrifter og organisasjoner med å håndtere betalinger og overføringer, hvor de har en konkurransefordel overfor Vipps når det gjelder split payments.

 

Nyeste artikler som kan være interessante?

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker...

les mer