Exuma

Stripe, et alternativ til Vipps

Hva er Stripe?

Stripe er en betalingsplattform som gjør det mulig for bedrifter å akseptere betalinger online. Det er et populært alternativ for mange bedrifter som ønsker å akseptere kort- og kredittkortbetalinger, men som ikke ønsker å håndtere kompleksiteten som følger med å sette opp en egen betalingsløsning.

Stripe tilbyr fleksible betalingsløsninger som kan tilpasses bedriftens behov, og det er enkelt å sette opp og bruke. Det er også en kostnadseffektiv løsning som gir bedrifter muligheten til å akseptere betalinger uten å måtte betale for dyre transaksjonsgebyrer. Den har ca. den samme transaksjonsgebyret som Vipps, samtidig som den er lett å tilpasse for din løsning ved at du kan enkelt sette opp produkter på dashboardet til Stripe eller kode dette på egen måte. Det beste av alt er at den tilbyr split payments, noe Vipps ikke gjør, eller kan gjøre, da Vipps ikke er klassifisert som en bank.

Hvordan Stripe kan hjelpe deg med å øke salget ditt

Stripe er et verktøy som kan hjelpe deg med å øke salget ditt. Det er et enkelt og sikkert betalingssystem som gjør det mulig for deg å akseptere betalinger fra kunder over hele verden. I tillegg er det enkelt å sette opp og krever ingen kompleks konfigurasjon. Det er også kompatibelt med de fleste populære nettbutikker og nettsteder, og mange CMS byggere slik som WordPress, Shopify, Squarespace og Wix tilbyr Stripe som en pluginløsning.

Dersom du allikevel ønsker hjelp med å få satt opp Stripe, så ta kontakt med oss her.

Tenker du, eller holder du på med å sette opp en nettside eller en nettbutikk, men trenger hjelp, kan du også ta en titt på tjenestene vi tilbyr når det gjelder dette. Vi har satt opp flere nettsider og nettbutikker til kunder enten via Wix, Shopify eller WordPress tidligere.

Tilpasset oppsett for stripe

Man kan også sette opp Stripe på en mer tilpasset måte dersom du har behov for det, og det er her mulig å bruke utviklere til å sette opp betalingsløsningen din via Stripe Connect. Fordelen med Stripe er at du kan ha integrert betaling i selve nettsiden, uten å bli sendt videre til en ny side, som gjør at folk ikke blir sendt videre fra nettsiden din og tilbake. Det gjør at du ikke mister like mange besøkende som kanskje blir distrahert av noe annet nytt og skinnende. Du kan også automatisert sende ut kvitteringer etter gjennomførte kjøp for kunder.

Fordeler

Fordelene med Stripe er mange. Det er enkelt å sette opp og bruke, og det er kompatibelt med de fleste populære nettbutikker og nettsteder. Det er også et sikkert betalingssystem som beskytter kundenes personlige og finansielle informasjon. Det gir også kundene muligheten til å betale med både kredittkort, og VISA kort. Det gir også deg muligheten til å spore og analysere salgsdata, noe som kan hjelpe deg med å forbedre salget ditt.

Split payments

I tillegg finnes det muligheter for å bruke split payments, noe som Vipps enda ikke har integrert i sin løsning. Dersom man dermed holder på å utvikle en tjeneste hvor man ønsker å ta en prosentandel av summen kundene betaler, ved å være en mellom-mann, så er Stripe løsningen. Si for eksempel at du ønsker å lage en plattform hvor potensielle kunder kan kjøpe tjenester av hverandre. Her ønsker du å ta en liten cut av det de tjener, la oss si 10 %. Dersom en kunde tjener 1000 kr, vil det da si at du mottar 100 kr i fortjeneste.

Finnes det noen ulemper?

Koster å sette opp

Det er alltid noen ulemper med en tjeneste. Den åpenbare ulempen med Stripe er at det kan være kostbart å sette opp og bruke, dersom man ønsker en tilpasset utviklerløsning. Det er også noen gebyrer som er involvert, men slik er det med de fleste tredjepartsløsninger. Fordelen er at de ikke har noen skjulte kostnader eller månedssummer for abonnement, så her er et lite fratrekk fra det kundene betaler. Ta gjerne en titt på deres priser her. Til sammenligning har også Vipps en bestemt fast prosent de tar av månedlig omsetning, se også prisoversikten til Vipps her.

Krever teknisk ekspertise

En annen ulempe er et kan også være vanskelig å integrere Stripe med andre systemer, og det kan ta tid å sette opp og konfigurere. Bruker man CMS slik som Woocommerce eller Shopify, trenger kan kun å legge til en API nøkkel. Ønsker man derimot  å koble dette til et eget designet system, krever det litt mer. Heldigvis er dette noe utviklere kan hjelpe til med, blant annet oss. Vi har allerede god erfaring med å sette opp Stripe løsning i webapplikasjoner/nettsider og kan bidra med dette. Dersom dette er noe som kunne ha vært interessant for din bedrift, ta gjerne kontakt med oss og så kommer vi fram til en fastpris basert på antall estimerte timer. 

Selv om det er noen ulemper med Stripe, er det fortsatt et nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å øke salget ditt. Det er enkelt å sette opp og bruke, og det gir deg muligheten til å akseptere betalinger fra kunder over hele verden. Det gir også deg muligheten til å spore og analysere salgsdata, noe som kan hjelpe deg med å forbedre salget ditt. Så hvis du ønsker å øke salget ditt, kan Stripe være et nyttig verktøy for å hjelpe deg med å nå dette målet. Du kan også laste ned CSV filer for å laste opp til regnskapsprogrammet ditt også, slik som med Fiken. Det finnes også brukerguider fra Fiken på hvordan man gjør dette.

Konklusjon

Stripe er et nyttig verktøy for å håndtere betalinger og overføringer. Det er enkelt å sette opp og bruke, og det gir brukerne fleksibilitet og kontroll over deres finansielle transaksjoner. Det er også en sikker og pålitelig løsning som gir brukerne trygghet. Imidlertid kan det være noen ulemper, som gebyrer. Generelt sett er Stripe et nyttig verktøy som kan hjelpe bedrifter og organisasjoner med å håndtere betalinger og overføringer, hvor de har en konkurransefordel overfor Vipps når det gjelder split payments.

Har du et prosjekt på gang?

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om ditt prosjekt. Vi ønsker gjerne å bli kjent med deg og høre om dine ideer. 
Kontakt oss

Skal vi ta en samtale for å finne ut om vi er en god match for deg?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn