Ubersuggest alternativer

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om at Ubersuggest er genialt, og jeg har selv mitt eget abonnement for Ubersuggest. Ubersuggest er en populær SEO-plattform som gir deg innsikt i søkeordsanalyse, konkurranseanalyse og andre SEO-relaterte oppgaver. For min del føler jeg at Ubersuggest gjør susen for meg, og jeg har ikke noe behov for et mer avansert system for min arbeidshverdag i Exuma. Likevel kan det være at du som leser dette har andre behov, eller at du ønsker å sammenligne Ubersuggest med andre verktøy før du tar ditt eget valg, og da finnes det flere andre flotte alternativer der ute som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedets søkemotoroptimalisering. I dette blogginnlegget vil jeg presentere noen av de beste SEO-alternativene til Ubersuggest, og til og med et norsk alternativ!

1. SEMrush

SEMrush er en av de mest kjente og omfattende SEO-plattformene på markedet. Den gir deg omfattende data om søkeord, organisk og betalt trafikk, backlink-analyse, konkurrentanalyse og mye mer. SEMrush er kjent for sin nøyaktige og oppdaterte data, og den gir deg verdifull innsikt for å optimalisere nettstedet ditt. Denne er nok den beste i bransjen, men også relativ dyr, hvor det koster 130 dollar i mnd for den billigste pakken og 499 dollar i mnd for bedriftsversjon. I tillegg finnes det ulike addons som man kan kjøpe.

2. Ahrefs

Ahrefs er en annen kraftig SEO-plattform som fokuserer sterkt på backlink-analyse. Den gir deg detaljert informasjon om lenker som peker til nettstedet ditt, samt konkurrentenes lenker. Ahrefs tilbyr også verktøy for søkeordsforskning, rangeringssporing og innholdsoptimalisering. Denne er ikke like dyr som SemRush, og starter på 99 dollar i mnd, men man må betale 50 dollar ekstra per bruker per mnd, som er 5 dollar mer enn Semrush sin addon. I motsetning til SemRush har Ahrefs en enterprise versjon til 999 dollar i mnd.

3. Moz

Moz tilbyr en rekke SEO-verktøy som hjelper deg med å forbedre nettstedets synlighet på søkemotorer. Dette inkluderer søkeordsforskning, rangeringssporing, konkurrentanalyse og nettstedsauditering. Moz er kjent for sin omfattende blogg og opplæringsressurser som kan hjelpe deg med å forstå SEO-bedre, og burde være noe alle besøker dersom man ønsker å bli bedre på SEO. Selv om Moz fokuserer mye på free trial, så har de også en pro versjon til 69/99 dollar i mnd.

4. Google Search Console

Google Search Console er et gratis verktøy fra Google som gir deg innsikt i hvordan søkemotoren ser nettstedet ditt. Du kan sjekke rangeringer, indekseringsproblemer, søkeordsdata og mye mer. Dette er et essensielt verktøy for alle som ønsker å optimalisere for Google-søk. Så, uansett om du kjøper et av de andre verktøyene, burde denne være hovedprioritet, mens de andre produktene burde være tilleggsprodukter. Denne er perfekt for å se antall klikk og antall visninger. Basert på disse dataene kan du gjøre endringer, som øker antall klikk versus inntrykk, feks ved å endre meta descriptions og meta title.

5. Norsk versjon – sonarseo.ai

Sonar SEO er en norsk utviklet SEO plattform, rettet mest mot små og mellomstore bedrifter, særlig nettbutikker, men også nettsider. Det er en søkemotoroptimaliseringsverktøy som er ment for å gi deg høyere konvertering ved å gi tips og tricks til hvordan du kan nå høyere opp på Google, samtidig som du får feedback om andre aspekter du kan forbedre ved nettsiden din for å gjøre den optimalisert for kunden. De nevner at de enkelt leverer en liste med ting du bør utbedre, og i hvilken rekkefølge du bør jobbe.

Husk at alle tilbyr gratisversjoner!

Selv om du leter etter alternativer til Ubersuggest, er det verdt å vite at mange av disse verktøyene gir deg gratisversjoner til en viss grad. Semrush gir feks 10 gratissøk, og det samme gjør Ubersuggest også. Fordelen her er at man kan bruke alle disse verktøyene samtidig, og få mye gratis. Dette kan være et godt sted å starte for de som er på et stramt budsjett.

Andre nyttige innlegg

Sette opp bedriftsepost

Det finnes mange forskjellige gratisversjoner for epost, slik som gmail.com og hotmail.no, men noen ganger ønsker man...

Hva er Google bedriftsprofil?

Hva er Google bedriftsprofil?

Google bedriftsprofil er en måte for din bedrift å bli mer synlig for folk i nærheten av din bedrift. Den er gratis å...

Lage nettside raskt

Lage nettside raskt

Mange tror at det å lage nettsider tar lang tid, og at man trenger 6 - 8 uker for å lage en nettside. Det trenger...

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er genialt!

UberSuggest er et freemium (noe er gratis, noe må man kjøpe) verktøy for søkeordsforslag som hjelper deg med å finne...